tirsdag 17. mai 2011

Ferie i ferien…..

Så var vi allerede halvveis i ferien vår. Tenk at en mnd kan gå så fort, og inneholde så mye.
Denne uken har vi vært så heldige, at vi har fått delt drømmen vår med bestemor og bestefar.
Etter å ha sprunget som en gal (seint ute OG feil ferje) kunne ungene og jeg ønske de velkommen. De hadde reist i to dager, for å finne oss : hvorenn vi var..







Etter å ha tatt imot en haug i leker, gaver, sjokolade og 200 (!) bleier, var vi klar for en liten seiltur i frisk bris. Dagen etter var forholdene ideelle for en tur til vakre Ag. Gioanni, også kjent som Mamma Mia kirken. Turen opp var fin og gav en nydelig utsikt til Alonissos, krystall klart vann og Ådne og Elise som satt ankervakt på Aventura.

Lunsjen ble holdt på Mamma Mia stranden med bading, soling og fotografklatring.





Like før mørkets frembrudd, nådde vi Skiathos havn, der vi tilbringte en dag med uvær.
Neste dag våknet vi til overskyet vær, og da vår kjære venn, yr, først lovte sol etter kl 16.00. leigte vi bil og tok landeveien til sagnomsuste Kastro.




Kastro ble grunnlagt i 1360, da innbyggerne i Skiathos flyktet fra pirater og flyttet hele hovedstaden til en forblåst og utilgjengelig klippe på nordkysten. Klippene ble forsterket med murer, en fallbro, kokende olje og 30 kirker!!
Da de flyttet tilbake til Skiathos i 1829, tok de med seg alt de hadde, inkludert taksteiner og byggestein! The Church of the Nativity ble imidlertid bevart.

Mathias sa det var den fineste kirken han noen gang hadde sett, og bestemor og meg var helt enig.

Vi fikk også med oss et kloster, noen geiter, hester, en laaang slange og en kalkun med språk problemer.
Dagen etter var været flott igjen og vi provianterte for en lengre utfart. Etter å ha forsøkt å gå i land på nydelige Lalaria, hørte Ådne noen løgne lyder, og fant ein motor drukna i vann…. Sjøvannet stod nesten til dørken og det blei raskt bestemt at Skiathos var en noe tryggere havn for mor, far, tre unger og besteforeldre på besøk..
Så ble det ferie i ferien, med ein idyllisk liten bungalow ved stranden. TV til ungene, en gressplen til Elise, en dusj som står i ro til mor og en iskald Mythos på terrassen for far. Og besteforeldre på seilbåtferie, tok det med godt humør og nøyt stranden og lek med ungene i hagen
.

Nå har besøket begynt på reisen hjem, og vi takker for et kjempefint og veldig fleksibelt besøk. I morgen håper vi på at Aventura igjen er sjødyktig, og at det kanskje kunne ha blitt litt varmere enn det faktisk er hjemme… Så er ferien i ferien over, og vi er klar for .. vel, ferien!.. J


3 kommentarer:

  1. Nå har vi virkelig kost oss med de nyeste bildene og kommentarene dere har lagt inn. Du skriver så festlig Sonja Heidi og med skikkelig innlevelse, og denne gangen VAR vi der med dere! Verden's mest priviligerte besteforeldre! Det var en utrolig opplevelse å få dele drømmen deres i en uke, og kose oss med Ådne sin strand mat, mens vi fikk nyte den flotte naturen. Igjen tusen takk og på gjensyn her i Norge. God ferie videre alle fem. Masse glad i dere, bestemor

    SvarSlett
  2. Så koselig at det ble ferie selv om det var ferie i ferien! Herlige bilder og skjønne beskrivelser (t.o.m kokende olje) Kos dk masse videre og håper resten av ferien går knirke-fritt:)

    Stor klem fra naboene dokkars på Kreta:)

    SvarSlett
  3. Hei alle sammen! :-) For ein fantastiske opplevelse dokke har! På bildene ser d rett og slett ut som om at dokke e i paradis! :-) Her hima e alt bra-17.mai e ferigt feira, og Onar Elias e blitt 62 cm. og 6400 gr. ;-) I mårå ska me feira dagen t Bjørnar, så nå kjenne me på at me savne dokke... Ha d heilt fortryllande videre! Me følge med dokke!!! :-) Stoooor klem fra meg og guttane

    SvarSlett